Aktuellt 2019

Välkommen till Yxtanejdens Kennel


Aktuellt 2019

16 augusti

Yxtanejdens Norma har blivit mamma till 5 fina valpar. Det blev 2 hanar och 3 tikar. Stolt pappa är Daxwall's Against All Odds i Finland

10 augusti

Amir blev bästa hane och BIR på Örebro läns KK utställning i Askersund och slutade sedan som BIG 2.

6 juli

Hälsninglands kennelklubbs nationella utställning i Alfta.

Amir Exellent, CK och 3:a i championklass, därefter 3:e bästa hane. Sannah debuterade i unghundsklass med VG1. Iorek Excellent, CK 1:a championklass, bästa hane och BIM!


16 juni


Luna och Octavia deltog på Skaraborgs Taxklubbs sommarutställning i Skara. Luna blev 3:e bästa tik och Octavia blev bästa tik och BIR

25 maj

Iorek blev BIM på SvRS:s utställning i Gimo där han även ingick i kennel Dhawatis uppfördargrupp.
4 – 5 maj Ålesund Norge


Resan gick till det vackra Ålesund i Norge. På lördagen var det Internationell utställning och först ut var Norma som blev 2 Btkl med Cert och Reserv-Cacib (som blir ett Cacib). I och med det så är Norma numera även NO UCH och C.I. B.
Amir blev 3:a i Öppen klass med CK. Iorek blev 1:a i championklass. 1 Bhkl med Cacib och därefter BIM. Sannah fick Excellent i Juniorklass.


På söndagen var det Nordisk utställning och då blev det ombytta roller för pojkarna. Amir fick Excellent med CK i Öppen klass och blev bästa hane med Cert, Nordiskt cert och därefter BIM. Iorek blev 2 Bhkl med Nordiskt reserv-cert. Sannah fick VG idag och Norma blev även idag 2 Btkl med Nordiskt reserv-cert.

10 mars


SvVk Östra utställning Upplands Väsby

Amir ställdes i Öppen klass och fick Excellent med CK och slutade som 4 Bhkl.

Iorek fick Excellent med CK i Championklass och slutade som 2 Bhkl.


Januari - Februari 2019


Alla valpar har nu flyttat till nya hem och vi önskar dom alla lycka till och många härliga år tillsammans