Iorek

Välkommen till Yxtanejdens Kennel


Iorek

C.I.B. FI UCH NO UCH  NORD UCH LV CH SE LCCH SE UCH DK UCH SE VCH

Dhawati Uday Karam

Far:

Al Wathba Umer Al Dirw

Mor:

SE UCH FI UCH C.I.B LT CH NO UCH

Dhawati Hinda Bint Rafiiqa

Farfar

NORD UCH Al

Wathba Sahib Kara

Farmor


C'est Esmera Hypnotica Al Wathba

Morfar

SE UCH

Red Hawk's Harun Al Rashid

Mormor

NO UCH

Caravan Rafiiqa Bint Warda

Född: 2012-06-11

Färg: Fawn

Uppfödare: Katarina Widström Kennel Dhawati

Efter en kort tids funderande beslutade vi att utöka familjen med en till saluki då vi hittade Iorek hos kennel Dhawati. Han har funnit sig väl tillrätta bland taxarna och Lazze och vi ser fram emot att följa hans utveckling och framtida meriter i utställningsringarna och på LC fälten.

Iorek har haft en positiv utveckling och påbörjat utställningskarriären med fina resultat i valpklass, flertalet BIR och även gruppplaceringar.

Under 2013 hade Iorek fina framgångar i utställningsringarna vilket resulterade i två Svenska CERT, ett Danskt CERT, 2 Estniska JuniorCERT och även kvalificering till CRUFTS. Under året har han även blivit BIR, BIS Junior 3, BIR Junior x 2 och BIM Junior x 2 samt Best In Show Unghund. Iorek påbörjade även sin Lure Coursingkarriär och kom 3.e plats i Gröngölingsklassen på Bråvikens VKLC:S Klubbmästerskap och vi hoppas att han under våren 2014 tar sin licens för att sedan kunna tävla. Under hösten spårade Iorek till sig ett Godkänt anlag och två 1:a pris i öppen klass viltspår för att sedan börja 2014 med att ta sitt sista 1:a pris i öppen klass och bli Svensk Viltspår Champion.